Vanliga frågor

– Måste jag åka Saab för att få komma in?

Nej, det måste du inte. Dock släpper vi bara in bilar av märket Saab på själva träffområdet. Det finns dock en stor parkering direkt i anslutning till träffområdet där man kan parkera sin bil, och det är inte mer än 50 meter att gå därifrån.

– Måste jag äga en Saab/vara med i någon förening/betala någon avgift?

Nej. Vi som anordnar träffen är alla medlemmar i Saab Turbo Club Of Sweden, men Gävleträffen är ett fristående event som inte organiseras av klubben.
Träffen är helt öppen och precis alla är välkomna, oavsett ålder, intresse, märke på bilen, skostorlek osv. Man behöver egentligen inte ens vara intresserad av bilar, även om många av dom aktiviteter vi tillhandahåller under dagen givetvis är mer eller mindre bil-orienterade.

– Måste jag ha en stylad Saab/ny Saab/trimmad Saab?

Nej, absolut inte. Allt med en Saab-logga i någon form är välkommet in på vår VIP-parkering.
På vår träff möts allt från 2-taktare från 60-talet till sällsynta Sonetter och toktrimmade plastraketer av senaste årsmodellen. Vi har till och med haft prototyper som existerar bara i enstaka exemplar på vår träff! Påkostade utställningsbilar står dörr mot dörr med halvrostiga bruksbilar. Det är just det som är grejen, vi gör ingen skillnad på bilarna så länge det är en Saab! Vi är alla Saab-fanatiker och vi förstår att varje bil betyder något speciellt för just den som äger bilen, så i våra ögon är dom alla lika fina.

– Vad kostar det?

Absolut ingenting. Vi tar inget inträde och kräver inte någon medlemsavgift eller något sådant.
Dock uppskattar vi om man köper en lott eller två, det är vårt sätt att få in pengar som sedan oavkortat går till att finansiera nästa års träff. Vi som gör detta gör det helt ideellt och tar inte ut någon ersättning överhuvudtaget.

– Finns det mat, kaffe, toaletter etc?

Ja. Engeltofta erbjuder både fantastisk mat och fika i sin restaurang, och toaletter och andra bekvämligheter finns tillgängliga på området.

– Jag vill komma med min bil, men behöver ström/extra plats/tvättmöjligheter etc?

Hör av dig till oss, vi löser det mesta och är öppna för i princip allt. Har du en väldigt speciell eller fin Saab som definitivt hör hemma på träffen så kan vi säkert arrangera vad det nu är du behöver för att dyka upp. Sponsring i form av bensinpengar, logi, mat osv är möjligt, det mesta går att lösa och vi kan säkert komma överens.

– Varför gör ni detta?

Vi gör det för att vi vill, kan, och tycker det är kul.
Vi gör det för att vi tycker att Saab är ett fantastiskt bilmärke, och det finns många fina Saab’ar därute som förtjänar att få en chans att visa upp sig.
Vi gör det för att vi gillar att skapa en dag för alla, där hela familjen kan umgås, man kan träffa nya vänner, möta likasinnade som delar samma intressen och bara gå runt och ha trevligt.

Kommentarer inaktiverade.